Belevingscontainer

Haal samen winst uit water op en rond bedrijventerreinen!

Hallo, curieuze voorbijganger

Image
Ellie headshot

Ellie hier, adviseur klimaatprojecten. Welkom in mijn belevingscontainer! Wat valt hier dan te beleven, vraag je je af?

Wel, hier kun je horen, zien en voelen hoe je waterwinst kunt boeken op bedrijventerreinen. Samen met Stef, Aisha en Alexander, gids ik jou door interactieve opstellingen. 

Image
Boom planten met namen en functies

Sneak a peak

Ons luisterverhaal met bekende stemmen dompelt je onder in tastbare slimme ingrepen voor waterduurzame bedrijvensites, uitgetest op het terrein. De inhoud is gebaseerd op de plannen en bevindingen van het demoproject van Vlaanderen WaterProof op bedrijventerrein Tielt Noord.

Image
koptelefoon

Beluister hier het eerste geluidsfragment en waan je op een groen-blauw bedrijventerrein van de toekomst!

Image
Render belevingscontainer

 

Waterw-atte? Waterwinst!

Winst kan bijvoorbeeld zijn om minder hoogkwalitatief kraanwater of schaars grondwater te verbruiken, maar een duurzaam alternatief zoals regenwater. Want duurzame waterbronnen kunnen 1) de productie van waterintensieve industrie, zoals textiel, en 2) de oogst van de landbouw garanderen. Hoe pak je dat aan op en rond een volledig bedrijventerrein?

Maar waterwinst kan ook betekenen: meer groen en minder verharding op het terrein. Dat zorgt voor een gezonde en toffe werkomgeving, maar ook voor een betere infiltratie van water in de bodem. Zo slaan we 2 vliegen in één klap: het bedrijventerrein is beter bestand tegen droogte, én tegen wateroverlast. Maar hoe doe je dat wanneer er bovengronds weinig ruimte is?

Geprikkeld?

Wil je graag de beleving aan den lijve ondervinden? De belevingscontainer is niet zomaar vrij toegankelijk, maar enkel op geplande momenten. Neem contact op met mij via ellie@waterwinst.be om de mogelijkheden te verkennen om een bezoek te plannen met jouw organisatie. Misschien strijkt de bezoekerscontainer dan in jouw buurt neer!

Bezoek de belevingscontainer samen met je bedrijventerrein

We bieden een vast format aan voor groepen bedrijventerreinburen. Ruik jij een kans om met je buren samen winst uit water te halen op je bedrijventerrein? Ja, maar je ziet nog niet meteen hoe?

Ga samen met je terreincollega's in open dialoog met onze waterexperten en krijg antwoorden uit de praktijk. VITO’s interactieve belevingscontainer helpt initiatiefnemers zoals lokale overheden en bedrijven(verenigingen) om zelf aan de slag te gaan. 

Het concreet aanbod in een sessie van 2 uur:
✅ Geleid bezoek aan de belevingscontainer
✅ Verkennende workshop: Hoe kunnen jullie waterduurzame acties nemen vanuit de lokale situatie?

Waterwinst bereik je door samen te werken. Nodig dus je buurbedrijf mee uit, de landbouwer in de rand, je bedrijventerreinvereniging of intercommunale, je lokale overheid. We gidsen jullie samen stap voor stap doorheen slimme acties voor waterwinst.

Neem contact op via ellie@waterwinst.be om de mogelijkheden te verkennen om een bezoek te plannen met jouw bedrijventerrein. 
 

Tourdata '24

Image
Logobalken

Waterwinst is een campagne van het traject Vlaanderen WaterProof
dat uitgevoerd wordt door VITO in opdracht van de Vlaamse overheid via de Blue Deal.

Vormgeving: The Oval Office en Plug n' Play decorbouw
Luistergids: Het Geluidshuis